Privacy en Cookie verklaring

Via de websites www.serverion.com en portal.serverion.com van Serverion worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Serverion respecteert uw privacy en behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. De verwerking van uw persoonsgegevens gebeurt conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken, en met welk doel. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Gebruik van uw gegevens

Bij het gebruik van onze website en diensten laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Zo vragen wij bij het plaatsen en afrekenen van uw bestelling om enkele persoonsgegevens. Daarnaast kunt u uw gegevens achterlaten bij het plaatsen van een reactie op https://portal.serverion.com.

Verder biedt de website de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier, waarbij u gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om uw vraag te behandelen. Tot slot kunt u zich inschrijven voor een nieuwsbrief en zich aanmelden voor evenementen.

Wij verwerken van u de volgende gegevens (medeafhankelijk van de acties die u uitvoert op onze site):

  • NAW-gegevens
  • e-mailadres
  • Telefoon nummer
  • IP Adres
  • betaalgegevens
  • aankoopgeschiedenis
  • login gegevens

Bovenstaande gegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • u gebruik laten maken van onze dienstverlening
  • het afnemen van diensten via de website en het gebruikmaken van de functionaliteiten van de website
  • u toegang verlenen tot uw account
  • IP Adres
  • het afhandelen van uw bestelling en het informeren over het verloop daarvan
  • het verzenden van gepersonaliseerde nieuwsbrieven op basis van uw interesses en uw aankoopgeschiedenis
  • het beantwoorden van vragen die gesteld zijn via de website
  • het informeren over storingen en onderhoud aan onze diensten
  • het verbeteren van onze dienstverlening.

Bewaar termijnen

Bovenstaande gegevens worden bewaard zolang het nodig is om onze dienst aan u te leveren en/of u ingeschreven bent voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wij kunnen, indien u hiervoor toestemming heeft gegeven, per e-mail contact met u opnemen en onze nieuwsbrief toezenden. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen.

Inloggen via derde partijen

Serverion biedt u de mogelijkheid om op haar websites in te loggen via uw account bij een derde partij (bijvoorbeeld Facebook of Google). Serverion is niet verantwoordelijk voor de diensten van deze partijen. Voor informatie over de verwerking van gegevens in verband met deze inlogmethode, verwijzen wij u naar het privacybeleid van de betreffende partij.

Beveiliging

Om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot uw persoonsgegevens tegen te gaan, nemen wij passende beveiligingsmaatregelen.

Verstrekking aan derden

Serverion verstrekt uw gegevens niet aan derden, behalve in het geval van een wettelijke vordering of wanneer dit noodzakelijk verband houdt met de levering van een product of dienst. Voor de registratie van domeinnamen worden uw persoonsgegevens doorgegeven aan de uitgevende instantie en aan eventuele registrars (tussenpartijen) welke Serverion als leverancier gebruikt. Deze partijen en Serverion kunnen voor gTLD domeinnamen* reservekopieën (back-ups) van uw domeinnaamgegevens maken en in bewaring stellen bij een derde partij. Tevens worden uw domeinnaamgegevens publiek zichtbaar gemaakt via de WHOIS-server van de uitgevende instantie. *met gTLD worden domeinnamen van het type generic, generic-restricted of sponsored bedoeld, zoals aangegeven bij IANA.

*gTLD refers to domain names of the type generic, generic-restricted or sponsored, as stated by IANA.

Verplichte domeinnaam gegevens

Tenzij aangegeven als optioneel, zijn gegevens waar Serverion u om vraagt verplicht voor de levering van domeinnamen. In de domeinnaamvoorwaarden vindt u meer informatie over het privacybeleid van de registrerende instanties.

Aanpassen van uw gegevens

U kunt uw klantgegevens inzien en aanpassen via Serverion Portal. Eenmaal ingelogd gaat u naar 'Account'. Hier vindt u uw contactgegevens en kunt u deze wijzigen. Ook uw domeinnaamgegevens past u aan via Mijn Serverion. Eenmaal ingelogd gaat u naar 'Support' > 'Contact opnemen'. Vervolgens volgt u de stappen.

Indien de naam van de domeinnaamhouder wijzigt, is een overdracht nodig.

Uw rechten

Indien u aan ons persoonsgegevens heeft verstrekt, kunt u ons een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Daarnaast heeft u in sommige gevallen het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken, daar bezwaar tegen te maken of uw gegevens te exporteren.

Cookies

We maken op alle websites van Serverion (zoals Mijn Serverion en Serverion Portal) gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig, klein en tijdelijk bestand die op uw computer wordt opgeslagen. Cookies zorgen ervoor dat we onze websites en diensten gebruiksvriendelijker en beter voor u kunnen maken.
De cookies accepteert u door op 'Ok' in de cookiebanner te klikken als u onze websites voor het eerst bezoekt.

Cookie voorkeuren

We vinden het belangrijk om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan. Daarom beslist u zelf welke gegevens u wilt delen. Kies hieronder welke cookies u toestaat. U kunt kiezen om alleen functionele cookies toe te staan (vink hiervoor de optie functionele cookies aan) of functionele cookies en persoonlijke cookies toe te staan.

Persoonlijke cookies (+functionele cookies)

Wanneer u persoonlijke cookies aanklikt, ontvangt u persoonlijke aanbiedingen. Via deze cookies deelt u bijvoorbeeld uw interesses en zoek- en klikgedrag. Hierdoor krijgt u de beste persoonlijke support voor uw online succes.

Functionele cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat de websites goed werken en dat uw gegevens worden opgeslagen.

U hoeft bijvoorbeeld niet bij elk websitebezoek uw logingegevens te onthouden of steeds opnieuw een product in de winkelmand te stoppen.

Doel
Functionele cookies zorgen ervoor dat de websites goed werken en dat uw gegevens worden opgeslagen.

Wie plaatst de cookies?
Serverion, Google Analytics

Namen van de cookies
01AI, AWSELB, ServerionSession, JSESSIONID, _dc_gtm_UA-#, _ga, _gid

Persoonlijke cookies

Doel
Via persoonlijke cookies deelt u uw interesses en zoek- en klikgedrag. Hierdoor ontvangt u persoonlijke aanbiedingen, en ziet u interessante advertenties op externe websites.

Wie plaatst de cookies?
Facebook, LinkedIn, DoubleClick, Google Ads, Bing, Hotjar

Namen van de cookies
bcookie, bscookie, fr lang, lidc, tr, _cc_, ads/ga-audiences, ads/user-lists/#, AdServer/Pug, APID, appnexusdata/1/info, BizoID, bs_mop_u3s, BSWtracker, c, choco_cookie, cksync.php, CM*, data-mm, demconf.jpg, demdex, dpm, dspuuid, flashtalkingad1, gid, HRL8, i, IDE, IDSYNC, khaos, KRTBCOOKIE_#, lidid, match, mediamath, misc/img, mt_*, pixel, psyn, PUBMDCID, PugT, put_#, rpb, rpx, rtbData0, rum, s/37464, segment/2/read/a;;pixel, sess, SEUNCY, site/#, stx_user_id, suid, sync, sync/bidder, sync/img, sync/v1, tap.php, Tap*, TD, test_cookie, tluid, tone, tuuid, uid, ul_cb/match, umeh, UserMatchHistory, uuid, visitor-id, w/1.0/sd, xuid, yie/ld/cs, hjClosedSurveyInvites, _hjDonePolls, _hjMinimizedPolls, _hjDoneTestersWidgets, _hjMinimizedTestersWidgets, _hjDoneSurveys, _hjIncludedInSample, _hjShownFeedbackMessage, __gads, __gac, _ga, _fbp, _gaexp, _gcl_au, _gid, ajs_anonymous_id, ajs_group_id, ajs_user_id, cookie_preference, _gcl_aw

(Sub)verwerkers

Voor onze diensten maken we gebruik van (sub)verwerkers. Een (sub)verwerker is een partij die namens Serverion persoonsgegevens verwerkt, zodat u onze diensten kunt gebruiken. Wanneer u onze verwerkersovereenkomst in Mijn Serverion invult, geeft u (sub)verwerkers toestemming om uw gegevens te verwerken.

  • Ascio voor de levering van meerdere extensies;
  • BrandShelter voor de levering van meerdere extensies;
  • BRS Media voor de levering van meerdere extensies;
  • CentralNic voor de levering van meerdere extensies;
  • DK Hostmaster voor de levering van .dk;
  • DNS Belgium voor de levering van .be;
  • DNS.PT voor de levering van .pt;
  • Enom voor de levering van meerdere extensies;
  • EPAG voor de levering van meerdere extensies;
  • EURid voor de levering van .eu;
  • IIS voor de levering van .nu en .se;
  • Metaregistrar voor de levering van .ml;
  • Nominet voor de levering van .uk, .co.uk en .org.uk;
  • OpenSRS voor de levering van meerdere extensies;
  • Register.BG voor de levering van .bg;
  • RRP voor de levering van meerdere extensies;
  • RU-CENTER voor de levering van .ru;
  • SIDN for supplying .nl

Hosted Exchange

  • SIDN voor de levering van .nl

SSL

  • Let's Encrypt voor gratis SSL-certificaten;
  • The SSL Store voor betaalde SSL certificaten, zoals Wildcard SSL;
  • Xolphin voor EV SSL-certificaten;

Web hosting

  • DirectAdmin Control Panel
  • Patchman om websites te controleren op malware en softwarelekken.

VPS

  • SolusVM voor het leveren van de Control Panel-software;
  • Acronis voor het maken van back-ups

Microsoft Office 365

  • Microsoft voor het leveren van de dienst;
  • SkyKick voor het migreren naar Microsoft Exchange.

Facturatie

  • Ultimoo Incasso voor het verzenden van herinneringen
  • HostFact voor het verzenden van facturen.

Klantenservice

  • LiveChat voor het klantcontact via live chat.

Overige

  • SpamExperts for supplying spam filtering and virus scanning
  • Virtuozzo for supplying Serverion services

Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan.

Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywet heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact gegevens

Als u vragen heeft over uw privacy en onze privacy- en cookieverklaring, dan kunt u deze stellen door contact op te nemen met Serverion via:

Krammer 8
3232 HE Brielle

Email: info@serverion.com

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast op 4 Mei 2016.